12.05.2009 20:00
Spotkanie: FC Koln - Hertha Berlin
Typ: Andrey Voronin (Hertha) strzeli pierwszą bramkę w meczu
Kurs: 6,00
Buk: Bwin
Analiza:
Mecz, w którym gospodarze - drużyna 1. FC Koln - nie walczą już o nic. Są w środku tabeli, nie spadną i nie awansują do Europejskich Pucharów. Tymczasem Hertha jest jednym z sześciu zespołów, które mają jeszcze spore szanse na tytuł mistrzowski. W tej kolejce wiele się wyjaśni (m. in. mecz Wolfsburg - Dortmund będzie miał duże znaczenie dla układu tabeli). Hertha ma tylko jeden punkt straty do liderującego Wolfsburga i Bayernu. Jak już wspomniałem Wilki grają w tej kolejce z Borussią, a Bayern z Leverkusen. A zatem obie drużyny mają ciężkich przeciwników i kto wie, czy nie stracą punktów. Tutaj otwiera się szansa przed ekipą ze stolicy. Goście ruszą od początku do ataku, myślę, że już do przerwy będą prowadzić, a Voronin strzeli pierwszego gola. Ukrainiec jak wiemy jest w tym sezonie w wybornej formie. Szczególnie ostatnio. W tym sezonie zdobył jak narazie 8 goli, jednak w poprzednim meczu nie powiększył swojego dorobku, co daje podstawy do myślenia, że Andrey jest już głodny kolejnej bramki i będzie gryzł trawę, aby go ukłuć. Myślę, że Hertha wygra, a Voronin zdobędzie gola, ale czy pierwszego? O tym zadecyduje w dużej mierze szczęście, jednak ma on na to z pewnością największe szanse, ponieważ Hertha raczej powinna przeważać, a Voronin jest najbardziej ofensywnym piłkarzem stołecznej drużyny. Stąd mój typ.